#27: Zero Waste koken (Gast: Jeroen De Pauw)

Jeroen De Pauw streeft naar Zero Waste gerechten. In de keuken gaat hij aan de slag met de bladeren van de bloemkool en maakt hij chips van de schil van zoete aardappelen. In deze aflevering neemt hij ons mee in zijn keuken en zoeken we naar oplossingen om thuis voedselverspilling tegen te gaan.

logo kudzu webshop

Deze aflevering werd gesteund door Kudzu.be en boeren en buren.

Wil je ons ook steunen? Dan zetten wij jou in de kijker. Neem contact met ons op.

Geen podcast app?

Beluister deze aflevering op Youtube.

Wat is volgens jou de Zero Waste Win of Zero Waste Fail van het jaar?

We gaan in de podcast op zoek naar wat volgens jullie de grootste fails en wins zijn van het afgelopen jaar. Hoorde je iets in het nieuws waarbij je spontaan wou applaudisseren? Of las je in de krant een enorme fail waarbij je diep zuchtte? Wie of wat verdient het volgens jou om even in de bloemetjes gezet te worden? Stuur ons je suggesties op via zerowastepodcast@veerlecolle.be !

Shownotes:

01:00 – We bevinden ons in het restaurant van Jeroen De Pauw: Canapé in Tervuren.

Zero Waste boek

Het boek dat Jeroen De Pauw samen met een “Zero Waste Team” schreef. Recepten om zonder verspilling te koken en leuke weetjes over groenten en fruit.

Meer info: Zerowastebook.com

We schenken één exemplaar hiervan weg!

Onze wedstrijdvraag: “Waar is oma allergisch aan?

Het antwoord kom je te weten in deze aflevering. Stuur je antwoord snel op naar: zerowastepodcast@veerlecolle.be !

05:50 – Jeroen is ontgoocheld in het aantal verpakkingen dat niet zo ecologisch blijkt te zijn. Meer over verpakkingen kan je te weten komen in aflevering 20 met Karine Van Doorselaer.

10:10 – Wil je een breder beeld krijgen van hoe dat nu zit met duurzame mode en het terugsturen van je kleding? Beluister aflevering 24.

19:10 – Veerle test het elektrisch rijden. In aflevering 13 kan je hier meer over bijleren toen Lucie Evers op bezoek was.

To Good To Go

25:00 – Meer informatie over hoeveel voedsel er verspild werd kan je vinden op de website van To Good To Go. Installeer de app om voedselverspilling tegen te gaan en restjes af te halen bij restaurants en winkels.

00:42:17 – Foodsavers geeft voedseloverschotten een 2de leven.

00:47:20 – De organisatie Foodwin organiseert Food Waste Awards.

01:03:00 – Little Green Box, een duurzame maaltijd aan huis geleverd in Wallonië en Vlaams-Brabant.

01:03:40 – Voedselteams en Boeren en Buren kunnen ook steeds een alternatief zijn om duurzaam inkopen te doen.

01:05:00 – Lilibulk verkoopt maaltijden in glas die je eenvoudig kan klaarmaken. Je kan ze ook lang bewaren.

01:07:07 – Groentenrestjes? Eva gaat er mee aan de slag en verwerkt ze in gebak. Meer tips op hun website. Ga ook deze herfst aan de slag met hun pompoenrecepten.

Aflevering gemist?

 Alle afleveringen kan je opnieuw beluisteren via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen. Vind je deze podcast goed? Of heb je opmerkingen? Laat gerust een review achter!

Meer tips over Zero Waste?

Op mijn website kan je een blog volgen en ik deel dagelijks tips en ervaringen op mijn sociale media. Ik ontwierp een boek met 366 Zero Waste tips.

Blijf op de hoogte:

[jetpack_subscription_form show_subscribers_total=”false” button_on_newline=”false” custom_font_size=”16″ custom_border_radius=”0″ custom_border_weight=”1″ custom_padding=”15″ custom_spacing=”10″ submit_button_classes=”” email_field_classes=”” show_only_email_and_button=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn