Illustratie podcast aflevering 15: Zero Waste Fails

Aflevering 15: Zero Waste Fails (gast: Sustainabrittly)

Samen met Britt Buseyne (Sustainabrittly) praten Kristof en Veerle openlijk over hun “Zero Waste Fails”. Een aflevering vol eerlijke bekentenissen, plastic flesjes, frietjes, autorijden, schuldgevoelens, … Luister naar de podcast via Soundcloud , Itunes, Spotify of Youtube.

“Afvalarm leven is als diëten, de eerste 10 kilo gaat er kei rap af, daarna is het écht knokken om dat zo te houden” – Britt Buseyne

Hieronder kan je de aflevering beluisteren. Voor extra info die we vermelden in de aflevering kan je ook op deze pagina terecht. Heb je nog vragen over deze aflevering laat ze dan achter in de commentaar onderaan. Bedankt om te luisteren!

Gezien in de podcast:

Sustainabrittly

De Instagram Account van Britt Buseyne, een blog over duurzaam leven

Instagram Sustainabrittly

Sustainababbles

Op Youtube interviewt Britt ondernemers over duurzaamheid. Ze wil essentiële informatie delen rond het verduurzamen van een bepaalde economie rond een bepaald thema.

Mij Pak Je Niet In

Op deze kaart kan je kijken in welke winkels in de buurt je welkom bent met eigen potjes om met minder afval te winkelen.

FAVV

Een infobrochure van het FAVV waarbij je meer informatie krijgt over de voorwaarden om te mogen winkelen met je eigen bakjes.

Zero Waste winkelen met Sofie Senden

Sofie Senden bekijkt hoe Zero Waste je kan winkelen in verschillende supermarkten en andere bekende winkels. Een aanrader!

Gentrepeneurs Awards

Gent organiseert jaarlijks awards om jonge ondernemers te belonen. Britt Buseyne was hiervoor geselecteerd in 2019.

Bekentenissen van een Schonestadsmeisje

Een eerlijk verslag van Ortja over “Zero Waste” leven op de website van schonestadsmeisjes. Niet alles is zo eenvoudig.

Reportage Ecofest

In onze reportage van Ecofest praten we over een handige oplossing voor herbruikbare eetbakjes. Ga voor net iets héél eenvoudig waar verschillende maaltijden in kunnen. In plaats van exact het single-use na te maken.

Dégage

Britt gaat haar auto delen via dit systeem. Wil jij eens met Britt haar wagen naar je bestemming rijden? Dan kan je hem binnenkort vinden via Dégage.

De Verborgen Impact

Het boek van Babette Porcelijn geeft duidelijk weer dat het afval dat we zien, onze verpakkingen bijvoorbeeld, maar het topje van de totale afvalberg zijn. Een aanrader voor wie meer wil weten over zijn onzichtbare impact op vlak van voeding, kleding, transport,…

Aflevering 13: Mobiliteit

We leerden dankzij Lucie Evers, die te gast was in aflevering 13, meer over de deelsteps. Dit is blijkbaar toch niet zo duurzaam. Het is maar één van de voorbeelden waar we nu anders over na denken dan eerst het geval was.

Mama ruimt op

Onze zus, Nele Colle, is opruimcoach en geeft interessante tips over wat je kan doen met “ongewenste geschenken”. Want ook via deze weg komt er veel afval je huis binnen geslopen.

Durapack

Durapack maakt herbruikbare verpakkingen. Superhandig voor wie een foodtruck heeft of een festival organiseert. Minder evident om thuis te gebruiken, vinden we. Aangezien ze zeer gespecialiseerd zijn. Zo zijn de frietbakjes specifiek voor frietjes alleen en minder gemakkelijk voor andere maaltijden. Met statiegeld op evenementen zou zoiets wel goed werken.

Frietpotjes herbruikbaar van durapack

Aflevering gemist?

Geen probleem, je kan ze allemaal opnieuw beluisteren op onze kanalen soundcloudyoutube of Itunesof via mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn