Zero Waste podcast Q&A met Veerle en Kristof Colle

#11: Zero Waste Q&A

Veerle en Kristof houden een Zero Waste Q&A! Ze beantwoorden vragen van luisteraars over afvalvrij leven. Ze hopen op die manier meerdere mensen vooruit te helpen in het zoeken naar oplossingen om minder afval te maken. Ken je iemand die dit ook probeert? Aarzel dan niet om deze aflevering naar die persoon door te sturen. Beluisteren kan via Soundcloud , Itunes, Spotify of Youtube.

 

 

Aflevering 11: 

Leestip: “trashed” van Derf.

De illustrator bespreekt zijn vroegere leven achter de vuilniskar. De graphic novel geeft ons een andere blik op afval en afvalverwerking. We volgen als het ware de weg van ons afval nadat we het buiten hebben gezet. Tegelijkertijd wordt er met een kritisch oog gekeken naar de afvalberg van de gemiddelde Amerikaan.
Leestip: Trashed van Derf

Interessante links uit de podcast:

Den diepe boomgaard: Een biologische winkel waar Veerle soms haar lokale groenten haalt. De winkel biedt vaak afvalarme alternatieven zoals komkommers zonder plastic.

Verko: De afvaldienst in Melle recycleert nu meer diverse plastic in één zak. Afval wordt daardoor goedkoper. Is dit dan positief of negatief?

Fluvius: Bereken je waterverbruik en vergelijk met andere gezinnen.

Natural Latex Condooms: Afvalarm en veilig vrijen.

Afvalvrij leven met huisdieren: Onze podcast aflevering waar we het uitgebreid hebben over afvalvrij leven met dieren, voornamelijk katten.

Het Zero Waste Project over veganisme: Deze Nederlandse meisjes leven afvalarm en delen dezelfde visie over veganisme als Veerle.

Ya, veganistische drank: Het merk “Ya” die je in bioplanet kan vinden verkoopt veganistische melkvervangers en desserts in glas.

Tuperware: Veel mensen hebben tuperware potjes in huis. Gebruik ze om te winkelen!

RVS lunchdozen in A.S. Adventure: Je kan RVS lunchboxen vinden in kampeerwinkels zoals A.S. Adventure!

Zonnecrème zonder plastic: Kudzu.be heeft sinds kort een zonnecrème in metaal en glas. SPF 30.

Zero Waste Workshops: Een overzicht van de komende workshops die Veerle heeft.

Wat als je potje wordt geweigerd? Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) is duidelijk: Het mag, maar je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je potje proper is.

De Billiecup: Op deze cup staat statiegeld. Je kan hem in diverse winkels kan terugbrengen.

Anne Drake: zelf wasmiddel maken: Het recept van Anne Drake gebruikt Veerle ook om de was te doen!

Dille & Kamille: Hier kan je ook glazen sprayflessen en andere leuke flesjes vinden om thuis te gebruiken.

Afvalarme make up van Boho of Zao : Volledig afvalvij zijn deze make-up merken niet, maar ze bevatten wel een stuk minder afval. Sommige producten kan je laten opvullen.

Aflevering gemist?

Je kan ze allemaal opnieuw beluisteren op onze kanalen soundcloudyoutube , SpotifyItunes of deze website.

Gast voorstellen?

Wie wil je graag als gast in onze podcast? Aarzel niet om een voorstel te doen en laat hieronder een berichtje achter!

Achtergrond informatie:

Deze podcast is opgericht door Veerle Colle. Ze heeft inmiddels jaren ervaring in een afvalarme, “Zero Waste” levensstijl en helpt graag anderen om afval te beperken waar ze kunnen. Aan de hand van de podcast probeert ze dat op een laagdrempelige en optimistische manier te doen. Veerle geeft ook Zero Waste Workshops en op haar Instagram deelt ze meer over haar manier van leven.

1 Reply to “#11: Zero Waste Q&A”

  1. Als antwoord op vraag 1: ik woon ook op een klein appartement en werk met de techniek van bokashi. Dat is klein en compact, werkt op kamertemperatuur, is geurloos en er kan zo goed als alles in van etensresten (ook gekookt eten en dierlijke resten). Ik ben er zeer tevreden over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn