Kaart waar je afvalarm kan winkelen

De kaart met locaties om verpakkingsvrij te winkelen

Mij Pak Je Niet In

Een kaart waar iedereen locaties op deelt waar je verpakkingsvrij kan winkelen? Die bestaat!

In 2014 werd ik lid van “Mij Pak Je Niet In“. Een Gents burgerinitiatief die verpakking vermijden en afvalarm winkelen centraal zet. We voerden acties uit zoals “stripshoppen”, nu bekender als “plastic attack“. Om elkaar blijvend te inspireren werd een facebook groep opgericht.

Niet enkel in Gent, maar over heel België helpen mensen elkaar verpakking te vermijden. Mij Pak Je Niet in doet dit aan de hand van een interactieve kaart. Op www.mijpakjenietin.be staan locaties waar je welkom bent met een eigen verpakking. Ik blijf deze kaart actief aanvullen en merk dat ook anderen dit doen. Want je kan op veel plaatsen winkelen met je eigen potje, beker, zakje of brooddoos.

De Kaart van Mij Pak Je Niet In

De kaart kan iedereen op weg helpen. Doordat je er zélf locaties op kan aanvullen kun je zelf een belangrijke pion zijn in dit netwerk! Misschien heb je wel een eigen zaak waarbij je duurzaam om gaat met verpakking? Jouw kans om ze in de kijker te zetten. “Mij Pak Je Niet In” wil niet liever dan een connectie betekenen tussen bedrijven en hun klanten.

Wil je plaatsen toevoegen op de kaart? Ga dan naar de bewerkbare versie.

Wil je meer weten over “Mij Pak Je Niet In”? Lees dan mijn interview met Grietje.

Je kan de kaart vergroten door rechts op het vierkantje te klikken. Of uitzoomen en je eigen stad opzoeken. Wie weet heb jij wel al een heleboel locaties om zonder afval te winkelen in de buurt!

Veel succes!

6 Replies to “De kaart met locaties om verpakkingsvrij te winkelen”

  1. Hey Veerle, in de bioplanet van Kortrijk kan je sinds de verhuis niet meer met eigen potjes en dozen terecht aan de verstoog. Alles wordt in plastiek potjes aangeboden en verpakingsvrij kan dus niet meer. Groenten en fruit natuurlijk wel nog zonder verpakking.
    Misschien dus toch je kaartje wat aanpassen 🙂
    Groeten,
    Johan

    1. in Kortrijk heb je ook ‘zonder meer’, een winkel waar je zelf uw verpakkingen moet meebrengen. voor zowel verse producten als shampoo en kuisproducten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn