Afvalarm winkelen kaart

De kaart met locaties om verpakkingsvrij te winkelen

Mij Pak Je Niet In

Een kaart waar iedereen locaties op deelt waar je verpakkingsvrij kan winkelen? Die bestaat! Hij werd opgestart in 2014 door het Gentse brugerinitiatief, Mij Pak Je Niet In. Inmiddels staat België vol met winkels waar je welkom bent met eigen verpakking!

Ken je zelf een zaak die thuishoort op die kaart? Of ben je eigenaar van een winkel waarbij je klanten wil stimuleren hun eigen verpakkingen te gebruiken? Voeg dan het adres toe!

11 Replies to “De kaart met locaties om verpakkingsvrij te winkelen”

 1. Hey Veerle, in de bioplanet van Kortrijk kan je sinds de verhuis niet meer met eigen potjes en dozen terecht aan de verstoog. Alles wordt in plastiek potjes aangeboden en verpakingsvrij kan dus niet meer. Groenten en fruit natuurlijk wel nog zonder verpakking.
  Misschien dus toch je kaartje wat aanpassen 🙂
  Groeten,
  Johan

  1. in Kortrijk heb je ook ‘zonder meer’, een winkel waar je zelf uw verpakkingen moet meebrengen. voor zowel verse producten als shampoo en kuisproducten.

   1. Dag Jolien,

    bedankt voor je tip! Johan kent die winkel erg goed, hij is namelijk de eigenaar 🙂 Binnenkort worden er mijn nieuwe Boc’n Rolls geleverd. Dus ga er zeker nog eens een keertje langs! Tof dat je afvalarm winkelt.

    Groetjes,

    Veerle

 2. Hallo,

  Even een vraagje als ik mag.

  Hebben de verschillende kleuren op de kaart een betekenis?
  ik zie niet direct een legende

  alvast bedankt
  groeten
  Inge

  1. Dag Inge,

   jazeker. Je kan links kijken in het menu bij “hier ben je welkom”. Als je het pijltje naar beneden indrukt, zie je alle categorieën.
   Hopelijk heb ik je wat kunnen helpen hiermee! Veel succes met afvalarm winkelen.

   Liefs,

   Veerle

 3. Ik vraag mij af waarom Supergoods er niet bij staat in Mechelen. Da’s toch ook 100% eco en weinig tot geen verpakkingen? Je kan er bvb je lege flessen komen vullen met hun producten – daar is een standje voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn