Reportage 2: De afvalarme winkel

Af en toe gaan we met onze Podcast uit de studio en bezoeken we een evenement, bedrijf of organisatie. Deze keer brengen we een bezoek aan Øhne, een afvalarme winkel in Gent! In de reportage bezoekt Kristof zo’n winkel voor de eerste keer. Hoe werkt het? Is het wel hygiënisch? Wat met voedseloverschotten? Hoeveel afval is er wél nog in een afvalarme winkel? Wat kun je hier kopen en wat kun je hier niét kopen? Kom het allemaal te weten in deze reportage.

Wil je ons ook eens uitnodigen op jouw evenement of in jouw zaak? Neem contact met ons op!

Beluister alle afleveringen via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Shownotes:

00:20 – Øhne: De afvalarme winkel in Gent die we een bezoekje brachten.

01:15 – De Vegetarische Slager: produceert vegetarische bereidingen die ook in afvalarme winkels te koop zijn.

03:11 – Jullieslifestyle : Verse granola van Julie Van De Kerkhove, bekend van All good.

03:16 – Compaan : ook taartjes van de sociale bakkerij kan je vinden bij Øhne.

04:27 – Ginderella: Gin en vermout die je ook kan aanvullen in de afvalarme winkel.

05:46 – Great Granola: Dé favoriete granola van de klant komt uit Leuven.

15:25 – Cadvocado Furoshiki: Furoshiki’s met het ontwerp van Veerle Colle.

Aflevering gemist?

Geen probleem, herbeluister alle afleveringen opnieuw via onze website. Abonneer je op ons kanaal op YoutubeSoundcloudSpotifyItunes of Google podcasts om niets te missen van onze avonturen.

Meer tips over Zero Waste?

Op mijn website kan je een blog volgen met tips en toffe adressen. Ik maakte een boek met 366 Zero Waste tips om iedereen op weg te helpen.

3 Replies to “Reportage 2: De afvalarme winkel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn