Aflevering 4 Podcast Zero Waste in de badkamer

Aflevering 4: Zero Waste in de badkamer

De 4de aflevering van “E!Colle”, onze podcast over Zero Waste, gaat over afval minderen, zero waste in de badkamer! Je kan ons beluisteren via Soundcloud , Itunes of Youtube.

Aflevering 4:

De eerste plek waar Veerle haar afval drastisch zag verminderen was de badkamer. Hoe dit komt, legt ze uit in deze podcast aflevering. Voor Kristof komt er opnieuw een uitdaging aan. Samen beantwoorden ze opnieuw de vele vragen van de luisteraars. Omdat het boekenmaand is, stelt Veerle ook enkele goede boeken voor!

Interessante boeken uit de podcast:

Zero Waste Home

Bea Johnson is Veerle haar “Zero Waste mama”. Haar boek bracht Veerle dagelijks dichterbij een Zero Waste levensstijl. Je kan er verschillende recepten en tips vinden om afval te minderen. Ook haar make up en verzorgingsproducten maakt Bea zelf met eenvoudige recepten die ze prijs geeft in dit boek!

Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken

Dat ecologisch denken niet langer een kwestie is voor hipsters, studenten en geitenwollensokken, bewijst Anne Drake in dit boek. Naast uitleg en tips, staat het boek vol recepten om zelf aan de slag te gaan thuis met het maken van je eigen verzorgingsproducten.

Interessante links uit de podcast:

BOHO

Veerle gebruikt weinig make up, maar is erg fan van Boho. Ze kiest hier voor naturel kleuren. De reden dat Veerle nog geen eigen make up gemaakt heeft, is omdat deze doosjes nog steeds niet op zijn. Met minder make up te dragen, bespaar je ook op afval.

Lush Cosmetics Make Up

Lush experimenteert met verpakkingsvrije make up. Ze werken met smeltende bars om verpakking te vermijden. Hun ingrediënten zijn wel niet allemaal natuurlijk.

Leven Zonder Afval verzorgingsproducten

Op deze webshop kun je heel wat afvalarme producten vinden om je badkamer om te toveren in een afvalarme kamer.

Georganics

Op deze website kan je afvalarme flosdraad én tandpoeder vinden. Deze producten zijn ook vaker te vinden in bio winkels of de verpakkingsarme winkels.

Zelf tandpoeder maken op basis van groene klei

Op deze pagina kun je een alternatief recept vinden om je eigen tandpasta te maken met groene klei.

Pachamamaï

Veerle haar vriend gebruikt deze tandpasta nu. Het werkt op basis van houtskool. Helaas is hij minder tevreden. Hij verkiest liever de dentabs.

Cupkiezer.nl

Doe een test om na te gaan welke menstruatiecup goed is voor jou. Een menstruatiecup vervangt maandverband en kun je minstens 10 jaar lang hergebruiken.

Menstruatie ondergoed

Dit ondergoed is ideaal voor tijdens je maandstonden en is volledig herbruikbaar. Zo hoef je niet langer gebruik te maken van maandverband.

The Ohm Collection

Poeder deo waar de vriend van Veerle zeer tevreden over is. Natuurlijke ingrediënten, veganistisch.

Who Gives A Crap

Duurzaam toilet papier zonder plastic er omheen. Bovendien steun je een goed doel: toiletten voor wie het nodig heeft.

Interessante Podcast waar wij naar luisteren:

Welcome to the AA

Alex Agnew heeft interessante gesprekken met acteurs, auteurs, muzikanten,…ook onderwerpen over zijn nieuwe show komen aan bod. Je leert vooral een andere kant van Alex kennen.

Relaas

In deze podcast vertelt iemand een verhaal dat hij zelf heeft meegemaakt. Je wordt er helemaal door mee gesleept.

De Volksjury

Onze favoriete podcast, verre van Zero Waste. Twee jonge vrouwen verdiepen zich in onopgeloste moordzaken van over de hele wereld.

Aflevering gemist?

Geen probleem, je kan ze allemaal opnieuw beluisteren op onze kanalen soundcloudyoutube of Itunesof via mijn website.

1 Reply to “Aflevering 4: Zero Waste in de badkamer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn