Zero Waste Podcast

Aflevering 1: ZERO WASTE introductie

Het is zover! De eerste aflevering van “E!Colle”, onze podcast over Zero Waste staat online! Je kan ons beluisteren via Soundcloud of Youtube.

Aflevering 1:

In deze aflevering geven we een korte introductie over Zero Waste. Wat is de betekenis daarvan? Is het moeilijk om zonder afval te leven? We overlopen enkele praktische vragen die jullie op voorhand opgestuurd hebben en Kristof krijgt zijn eerste Zero Waste challenge!

De eerste challenge voor Kristof: koop een brood in dit zakje! Weiger dus het plastic zakje van de bakker zelf!

Interessante links uit de podcast:

Lauren Singer

-Mijn eerste en nog steeds grootste inspiratiebron voor een afvalvrij bestaan

Mei Plasticvrij

-Een organisatie die mensen sensibiliseert om een maand lang plastic te vermijden.

Ma Vie en Vert

-Een lijst met verpakkingsvrije winkels kun je vinden op deze blog.

Boeren en Buren

-Hier haal ik lokale groenten, fruit en zoveel meer.

Alternatieven voor de supermarkt

-Waar je allemaal kan gaan winkelen om de supermarkt en dus overtollige verpakking te vermijden.

Färm Brussel

-Wie in de buurt van Brussel woont moet zeker eens langsgaan in één van deze winkels. Biologisch en een groot deel afvalarm!

Volgende aflevering…

De volgende aflevering gaat over “back to school” of “back to work“. Heb jij vragen over afval besparen op school of op het werk? Laat maar komen! Wij proberen deze in aflevering 2 zoveel mogelijk te behandelen! Je kan je vragen hieronder achter laten, of ze zijn welkom op instagram of facebook!

15 Replies to “Aflevering 1: ZERO WASTE introductie”

 1. Super ideetjes en een hart onder de riem, merci!
  Voedselteams.be is ook een geweldig alternatief voor de supermarkt. Wij hebben er eentje opgericht in onze buurt. Ze leveren groenten en fruit zoveel mogelijk los en meer en meer in glazen herbruikbare potjes, vis, vlees en kaas blijft wel een moeilijke. Maar misschien moet ik ook eens beginnen suggesties doen.

  Go Kristof, brood is trouwens makkelijk zelf te maken. We hebben heel goede molenaars in de buurt! Maar dat is de voor een volgende uitdaging 😀

 2. Net de podcast beluisterd en ik ben heel enthousiast! Het is tof gebracht en geeft veel informatie op een no-nonsense manier. Ik kijk uit naar de volgende afleveringen 🙂

 3. Tof. Eventueel volgende keer met video streamen? Ik heb liefst mijn podcasts toch met beeld als ik dat moment kan kijken, ook leuk voor dingen effectief te tonen; zakjes of de website waar je naar verwijst e.z.
  Kan via Facebook Live, Twitch Live of Youtube Live en als er dan mensen toevallig zouden intunen kan er wat interactiviteit met het publiek?

 4. Heel leuk gedaan, tof om naar te luisteren, duidelijk voor leken en boordevol bruikbare tips! Ik kijk al uit naar de volgende aflevering!

 5. Toffe podcast! Ik heb er met veel plezier naar geluisterd. Leuke challenge ook die ik zeker ook wil aangaan (beginnend 0 waster). Ik ben alvast benieuwd naar de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn