#upcycle: Wat nu met die Rode Duivels merchandise?

Het had niet mogen zijn! Gisteren haalden onze duivels net de finale van het WK niet. Hierbij eindigen al die spannende avonden vol zwart-geel-rood. Nog één troostfinale en dan moeten we iets anders aanvangen met onze verzameling aan Belgische merchandise. Toeters, bellen, vlaggen, banners, glazen,…de rode duivels hebben overal hun hoofd op gezet. Stop je alles in de kast om 2 of 4 jaar later opnieuw boven te halen? Wetende dat je dan opnieuw een vlag, sleutelhanger of een trompet van de Rode Duivels zal krijgen in de winkel? Breng je ze naar de kringloopwinkel? Wetende dat ze daar op dit moment overladen worden met duivelse spullen die ook zij niet verkocht krijgen? Ik geef enkele tips om die prularia toch nog te kunnen gebruiken. Let wel op: ga over 2 of 4 jaar niet opnieuw in op alle spaaracties, of we zijn weer bij af.

#1.T-shirt wordt totebag

Van WK t-shirt naar totebag

In een handomdraai is jouw t-shirt een handige zak om afvalarm te winkelen.

#2.Vlag wordt een écht feestartikel

WK vlag wordt slinger

Snij uit het gele en het rode stuk van onze nationale vlag enkele driehoekjes en je hebt de vlaggetjes van een feestslinger. Het overige zwarte deel kan je gebruiken als “furoshiki“, een techniek om geschenken mee te verpakken. Geef toe, hoe fancy is zwart? Je cadeautje straalt meteen luxe uit!

#3.Pruik wordt schuursponsje

WK pruik wordt schuursponsje

Verknip de pruik zodanig dat je het gele, rode en zwarte stuk afzonderlijk hebt. Knoop de losse kanten van je stukjes pruik stevig aan elkaar of naai het vast. Je hebt nu een handig sponsje om te schuren!

#4.Trompet wordt kaarsenhouder

WK trompet wordt kandelaar

Geef je trompet een nieuw laagje verf en zet hem overeind. Gebruik kaarsvet om je kaars mooi rechtop te houden op de nieuwe kandelaar.

#5.Glas wordt tandenborstelhouder.

WK glas wordt tandenborstelhouder

Gebruik een touw om de WK-geschiedenis van je glas te verbergen. Kleef het touw om het glas heen. Dat kan in een mooie figuur, maar ook gewoon netjes alsof je ze oprolt. Hoe dikker het touw, hoe minder breekbaar het glas wordt. Zo is het ideaal om te gebruiken in de badkamer.

#6.Banner wordt handtas

WK banner wordt handtas

Een grote leren, waterdichte banner is nog perfect herbruikbaar. Wat dacht je van een fancy, unieke handtas bijvoorbeeld? Kan leuk zijn als workshop op een personeelsdag of met de hele familie.

 

Ken jij zelf nog enkele leuke tips? Aarzel niet om die te delen! Natuurlijk weet iedereen die afval wil besparen dat hij op het eerste zicht spaaracties en onnodig materiaal beter weigert. Op die manier hoef je niet om de 2 à 4 jaar te ontspullen of dingen nodeloos te gaan pimpen. Als het weer zover is, probeer dan doelbewust jouw rode duivel spullen te selecteren. Je kan de Belgsiche Vlag van Jupiler weigeren als je er nog eentje hebt. Als je geen fanatieke verzamelaar bent, weiger gewoon al die glazen. Als je geen kinderen (of man) in huis hebt, negeer dan de trompetten, ga voor herbruikbare vlaggen in plaats van ballonnen, versier de tafel met zwarte druiven, kaasjes en tomaatjes om de driekleur gezellig te consumeren. Maar zorg er voor dat je nog kan genieten van het feest, de spannende momenten, de vreugde,… Je kan natuurlijk je schuursponsjes, kandelaars en tandenborstelhouder die je maakte ook altijd opnieuw bovenhalen.

Meer afvalarme tips

2 Replies to “#upcycle: Wat nu met die Rode Duivels merchandise?”

  1. mijn pruik pluist wat teveel om er een schuurspons mee te maken… anders dreig ik al dat polyester door de afvoer te moeten spoelen.. niet ok. Ik ga hem dus toch maar bewaren voor over 2 jaar ?

    Heb je nog leuke ideetjes voor een sjaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn