Zero Waste Workshops

Zero Waste Workshops

Eind 2014 nam ik de eerste stappen om zonder afval te gaan leven. Ik geef met veel plezier mijn ervaring door aan wie ook die stap wil zetten. Wil je graag een “zero waste workshop” organiseren met je organisatie, bij jou op school of op het werk? Mijn workshops zijn gemakkelijk aan te passen voor grote en kleine groepen. Je gaat naar huis met allemaal leuke weetjes die er voor zorgen dat je meteen aan de slag kan om zelf een “zero waste levensstijl” op te bouwen. Wil je graag meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen!

Maak een keuze:

Zero Waste Rollercoaster (ook als webinar mogelijk)

In deze lezing overloop ik aan de hand van illustraties en anekdotes de eenvoudigste tips om afval te besparen en verspilling te voorkomen. Wil je graag aan de slag? Dan is deze lezing iets voor jou. Er wordt voldoende tijd voorzien om vragen te beantwoorden.

Logo Zero Waste Rollercoaster

Aantal deelnemers: Minstens 10 personen
Duur: 120 minuten
Prijs: vraag vrijblijvend een offerte aan.

Zero Waste Q & A

Steeds meer mensen zijn vertrouwd met het Zero Waste aspect. Toch kan iedereen bij leren. Deze Q&A is interessant voor wie nog extra tips wil bovenop de dingen die hij al toegepast heeft en weet. Ik beantwoord graag zoveel mogelijk vragen of we zoeken samen naar oplossingen. Noteer op voorhand je vragen en neem ze mee naar de sessie.

Zero Waste Q & A logo

Aantal deelnemers: 20 max (bij een grotere groep overleggen we onderling duur en prijs.)
Duur: max 90 minuten
Prijs: vraag vrijblijvend een offerte aan.

Minder spullen, minder afval (met Veerle Colle én Nele Colle)

Teveel spullen? Teveel afval? Je wil wel maar weet niet hoe?

In deze dubbele workshop leer je hoe bewust opruimen leidt tot bewuster kopen. Opruimcoach Nele Colle leert je hoe je afstand doet van je spullen en waar je ermee heen kan. Veerle Colle zorgt ervoor dat je na het opruimen niet opnieuw afval en rommel in huis haalt.

Een workshop vol praktische tips over opruimen, organiseren en afval minderen waardoor je tijd, geld, plaats en veel rust wint!

Minder spullen, minder afval logo

Aantal deelnemers: Min. 10
Duur: 180 minuten (kan met pauze, variaties zijn mogelijk)
Prijs: Vraag vrijblijvend een offerte aan via Nele Colle

9 Replies to “Zero Waste Workshops”

  1. Hey Veerle, ik ben een collega van je zus. Ik ben momenteel op kamp met jongeren en ben verantwoordelijk voor de logistiek. Ik word zot van al het verpakte eten (ook voor grote aantallen) en de goedkope plastieken sfeermakers voor bvb de voetbal. Sfeer is belangrijk dus laat ik me toch weer vangen in de Action. Heb je tips hoe ik en mijn organisatie dit kunnen aanpakken? grtjs an

    1. Dag An, dat is meteen een boterham. Eigenlijk zou ik gewoon op het kamp eens een kijkje moeten nemen en samen naar oplossingen zoeken als coach. In de logistiek van evenementen en bv. kampen wordt vaak gegrepen naar “ecologische”, maar toch “wegwerp” middelen. Niet meteen de ideale oplossing. Nieuwe producten produceren = afval produceren. Tracht dus zo weinig mogelijk nieuwe dingen aan te kopen. Op ons kamp moest je zelf je bestek en borden en beker mee nemen die je na het eten afwaste. Als je op de kampplaats drinkbaar water hebt uit de kraan, weiger dan water uit plastic flessen en moedig de leiding en de jongeren aan om van de kraan te drinken of een drinkbus te gebruiken. Probeer afspraken te maken met de kookploeg om voor lokale groenten te gaan en zo vers mogelijk te koken om verpakking te vermijden. De sfeermakers voor voetbal? 🙂 Kijk ook hier of je niet iets kan gebruiken dat je al hebt of ergens al gratis bij gekregen hebt. Ga voor katoenen vlaggen ipv ballonnen, een rode t-shirt uit de kringwinkel is even ok als die van dit jaar, weiger de vlag bij een bak jupiler als je er al 7 hebt, leg zwarte druiven, kaas en tomaatjes op de tafel in deze volgorde. (heb je hem?) Probeer zoveel mogelijk te doen met wat je al in huis hebt. Een oud rood laken kan wonderen doen nu…Je moet maar kleine aanpassingen doen en de feestvreugde niet bederven door alles gewoon te weigeren. Ik maak binnenkort een blog over wat je met die spullen kan doen na het WK… 🙂 Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn