zero waste workshops

Zero Waste Workshops

Eind 2014 nam ik de eerste stappen om zonder afval te gaan leven. Ik geef met veel plezier mijn ervaring door aan wie ook die stap wil zetten. Wil je graag een “zero waste workshop” organiseren met je organisatie, bij jou op school of op het werk? Mijn workshops zijn gemakkelijk aan te passen voor grote en kleine groepen. Ik laat ze inspelen op gevarieerde doelgroepen. Je gaat naar huis met allemaal leuke weetjes die er voor zorgen dat je meteen aan de slag kan om zelf een “zero waste levensstijl” op te bouwen. Wil je graag meer informatie? Aarzel niet om contact op te nemen.

De workshops: Zero Waste On The Go, Zero Waste Room Service, Zero Waste Rollercoaster en Minder spullen, minder afval (samen met mijn zus, Nele Colle)

“ZERO WASTE ON THE GO”

Je wilt afval besparen, maar…wat met een klein hongertje onderweg? Waar kun je wegwerpbekers vermijden? Wat voor een “Zero Waste Kit” past het best bij jou? Hoe werk je met furoshiki’s en wat voor dingen zijn dat? Eet jij al met een Spork? Welke middelen zijn er nog?

In deze “Zero Waste workshop” leer je hoe je bij een onverwachte aankoop afval kan vermijden. Op die manier toon je ook aan de buitenwereld dat het anders kan. Bovendien krijg je een originele cadvocado furoshiki mee naar huis om de boodschap door te geven.

Aantal deelnemers: min 5 / max 10
Duur: 1u (variatie mogelijk)
Kostprijs: vraag vrijblijvend een offerte

Deze workshop is eventueel ook mogelijk in een kortere versie, waarbij de furoshiki’s niet van toepassing zijn. Dit duurt dan ongeveer 30-45 minuten. 

Zero Waste Workshop

“ZERO WASTE AT HOME”

Hoe zorg je er voor dat je na het opruimen niet opnieuw afval en rommel in huis haalt? Waar zitten jouw zwakke plekken? Wat zie je over het hoofd?

In deze workshop overlopen we aan de hand van een groepsgesprek kamer per kamer. Samen bekijken we welk verborgen afval we in huis hebben binnengehaald en welke alternatieven er zijn. Nooit meer je vuilzak naar buiten slepen? Jij kan dat!

Aantal deelnemers: 5 tot 20
Duur: 1,5u (variatie mogelijk)
Kostprijs: vraag vrijblijvend een offerte

Ook combineerbaar met een deel “zero waste on the go”, waarbij we samen een ideale “zero waste kit” ontdekken.

Ideaal om deze workshop bij iemand thuis te organiseren!

“ZERO WASTE ROLLERCOASTER”

Ben je helemaal klaar om te starten met een Zero Waste levensstijl? Wil je graag in één keer de beste, gemakkelijkste én goedkoopste tips te weten komen? Heb je zelf nog vragen bij bepaalde accesoires? Dan is deze rollercoaster iets voor jou. Ik illustreerde een vijftigtal tips die we samen overlopen. Er is voldoende tijd om vragen te stellen en bepaalde elementen te bespreken. Een Zero Waste workshop die je vol nieuwe ideeën naar huis zal laten gaan!

Aantal deelnemers: ongelimiteerd
Duur: 1,5u (variatie mogelijk)
Kostprijs: vraag vrijblijvend een offerte

Dit is een interactieve lezing. De groep mag vrijblijvend vragen stellen. De duur hangt af van het aantal tips die we overlopen. Ik kan een selectie maken op een aangepaste doelgroep.

“MINDER SPULLEN, MINDER AFVAL”

Teveel spullen? Teveel afval? Je wil wel maar weet niet hoe?
In deze dubbele workshop leer je hoe bewust opruimen leidt tot bewuster kopen. Opruimcoach Nele Colle leert je hoe je afstand doet van je spullen en waar je ermee heen kan. Veerle Colle zorgt ervoor dat je na het opruimen niet opnieuw afval en rommel in huis haalt.Een workshop vol praktische tips over opruimen, organiseren en afval minderen waardoor je tijd, geld, plaats en veel rust wint!Aantal deelnemers: min 10, max ongelimiteerd
Duur: 2u (variatie mogelijk)
Kostprijs: vraag vrijblijvend een offerte
Deze worlshop kan ook aan huis geboekt worden. We bekijken dan samen de mogelijkheden.de zusjes ecolle, tekening

Meer artikels op Bloglovin

8 Replies to “Zero Waste Workshops”

  1. Hey Veerle, ik ben een collega van je zus. Ik ben momenteel op kamp met jongeren en ben verantwoordelijk voor de logistiek. Ik word zot van al het verpakte eten (ook voor grote aantallen) en de goedkope plastieken sfeermakers voor bvb de voetbal. Sfeer is belangrijk dus laat ik me toch weer vangen in de Action. Heb je tips hoe ik en mijn organisatie dit kunnen aanpakken? grtjs an

    1. Dag An, dat is meteen een boterham. Eigenlijk zou ik gewoon op het kamp eens een kijkje moeten nemen en samen naar oplossingen zoeken als coach. In de logistiek van evenementen en bv. kampen wordt vaak gegrepen naar “ecologische”, maar toch “wegwerp” middelen. Niet meteen de ideale oplossing. Nieuwe producten produceren = afval produceren. Tracht dus zo weinig mogelijk nieuwe dingen aan te kopen. Op ons kamp moest je zelf je bestek en borden en beker mee nemen die je na het eten afwaste. Als je op de kampplaats drinkbaar water hebt uit de kraan, weiger dan water uit plastic flessen en moedig de leiding en de jongeren aan om van de kraan te drinken of een drinkbus te gebruiken. Probeer afspraken te maken met de kookploeg om voor lokale groenten te gaan en zo vers mogelijk te koken om verpakking te vermijden. De sfeermakers voor voetbal? 🙂 Kijk ook hier of je niet iets kan gebruiken dat je al hebt of ergens al gratis bij gekregen hebt. Ga voor katoenen vlaggen ipv ballonnen, een rode t-shirt uit de kringwinkel is even ok als die van dit jaar, weiger de vlag bij een bak jupiler als je er al 7 hebt, leg zwarte druiven, kaas en tomaatjes op de tafel in deze volgorde. (heb je hem?) Probeer zoveel mogelijk te doen met wat je al in huis hebt. Een oud rood laken kan wonderen doen nu…Je moet maar kleine aanpassingen doen en de feestvreugde niet bederven door alles gewoon te weigeren. Ik maak binnenkort een blog over wat je met die spullen kan doen na het WK… 🙂 Succes!

Geef een reactie

Follow by Email
Instagram
Facebook
TWITTER
LinkedIn