Zero Waste Workshops

Zero Waste Workshops en lezingen

Ik geef met veel plezier mijn ervaringen en tips in een duurzame levensstijl door aan wie ook die stap wil zetten. Als illustrator en verhalenverteller doe ik dit aan de hand van tekeningen en anekdotes. Wil je graag één van de onderstaande interactieve lezingen organiseren bij je organisatie? Aarzel niet om contact op te nemen!

Terug naar Zero Waste (ook als webinar mogelijk)

Terug naar Zero Waste logo

De coronacrisis bracht ons niet alleen een vervelend virus en een minder sociaal leven. We werden geconfronteerd met meer wegwerpverpakkingen en zwerfvuil op straat.

Heeft de crisis ons geleerd dat we minder duurzaam moeten leven om gezond te blijven? Ik denk van niet en ik leg graag uit waarom.

Samen met jullie ga ik op zoek naar wat we wél kunnen doen en wat het meeste impact heeft. Een optimistische en interactieve lezing die je opnieuw veel zin zal geven in een duurzame en bewuste levensstijl.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Zomer Zonder Vliegen (vanaf september 2021)

Zomer ZOnder Vliegen door Veerle Colle

Niets zo opwindend als de romantiek van
het trage reizen, terwijl het landschap aan je voorbijtrekt. Toch kiezen we steeds vaker voor het vliegtuig om onze reisbestemming te bereiken, zelfs als die helemaal niet zo ver van huis ligt.

Jammer genoeg zijn vliegreizen niet zo goed voor het klimaat. Eén enkele vliegreis kan al onze inspanningen om onze persoonlijke CO2-uitstoot te verkleinen in één klap teniet doen.

Waarom reizen we zo graag en waarom kiezen we voor een bepaalde bestemming? In deze interactieve lezing gaan zoeken we samen antwoorden. We stellen de vanzelfsprekendheid van reizen per vliegtuig in vraag en dagen je uit om alternatieven te herontdekken. Niet met het opgestoken vingertje, maar vooral met veel prikkelende inspiratie en concrete tips!

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Minder spullen, minder afval (met Veerle Colle én Nele Colle)

Teveel spullen? Teveel afval? Je wil wel maar weet niet hoe?

In deze dubbele workshop leer je hoe bewust opruimen leidt tot bewuster kopen. Opruimcoach Nele Colle leert je hoe je afstand doet van je spullen en waar je ermee heen kan. Veerle Colle zorgt ervoor dat je na het opruimen niet opnieuw afval en rommel in huis haalt.

Een workshop vol praktische tips over opruimen, organiseren en afval minderen waardoor je tijd, geld, plaats en veel rust wint!

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Nele Colle.

Minder spullen, minder afval logo

Meer tips en informatie?

Thumb Zero Waste Kalender
logo zero waste podcast small

In mijn herbruikbare Zero Waste Kalender en via mijn Zero Waste Podcast krijg je nog meer tips!

10 Replies to “Zero Waste Workshops en lezingen”

  1. Hoi, ik heb juist een vraagje. Hoeveel kost zo’n workshop eigenlijk? Groetjes

    1. Dag Mia, voor de prijzen stuur je best een mailtje, dan krijg je een overzicht en bespreken we je keuze.

  2. Hey Veerle, ik ben een collega van je zus. Ik ben momenteel op kamp met jongeren en ben verantwoordelijk voor de logistiek. Ik word zot van al het verpakte eten (ook voor grote aantallen) en de goedkope plastieken sfeermakers voor bvb de voetbal. Sfeer is belangrijk dus laat ik me toch weer vangen in de Action. Heb je tips hoe ik en mijn organisatie dit kunnen aanpakken? grtjs an

    1. Dag An, dat is meteen een boterham. Eigenlijk zou ik gewoon op het kamp eens een kijkje moeten nemen en samen naar oplossingen zoeken als coach. In de logistiek van evenementen en bv. kampen wordt vaak gegrepen naar “ecologische”, maar toch “wegwerp” middelen. Niet meteen de ideale oplossing. Nieuwe producten produceren = afval produceren. Tracht dus zo weinig mogelijk nieuwe dingen aan te kopen. Op ons kamp moest je zelf je bestek en borden en beker mee nemen die je na het eten afwaste. Als je op de kampplaats drinkbaar water hebt uit de kraan, weiger dan water uit plastic flessen en moedig de leiding en de jongeren aan om van de kraan te drinken of een drinkbus te gebruiken. Probeer afspraken te maken met de kookploeg om voor lokale groenten te gaan en zo vers mogelijk te koken om verpakking te vermijden. De sfeermakers voor voetbal? 🙂 Kijk ook hier of je niet iets kan gebruiken dat je al hebt of ergens al gratis bij gekregen hebt. Ga voor katoenen vlaggen ipv ballonnen, een rode t-shirt uit de kringwinkel is even ok als die van dit jaar, weiger de vlag bij een bak jupiler als je er al 7 hebt, leg zwarte druiven, kaas en tomaatjes op de tafel in deze volgorde. (heb je hem?) Probeer zoveel mogelijk te doen met wat je al in huis hebt. Een oud rood laken kan wonderen doen nu…Je moet maar kleine aanpassingen doen en de feestvreugde niet bederven door alles gewoon te weigeren. Ik maak binnenkort een blog over wat je met die spullen kan doen na het WK… 🙂 Succes!

Comments are closed.

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn