shoppen met eigen zakjes

#Plasticattack: Mijn stille strijd

Meer op Bloglovin

Op 28 maart 2015 verzamelde ik met een aantal mensen aan de Aldi in Gent om er te “stripshoppen“. Vandaag bekend als de “plastic attack”. Ik heb veel geleerd uit deze rebelse daad. Vooral dat het niét echt “Zero Waste” is. Ik kocht plastic in een supermarkt om het nadien te dumpen. We maakten wél een duidelijk statement.

Plastic attack of plastic vermijden?

Ik ben erg blij dat er steeds meer mensen plastic beu zijn. Fijn dat ze nu ook met veel meer “attacks”organiseren. Elke daad tegen plastic is welkom, maar blijf bewust van je eigen inzet! Veel producenten zien bijvoorbeeld een oplossing in “composteerbare” zakjes, maar deze productie brengt ook veel afval met zich mee. Laat dus de supermarkt niet alleen de oplossingen bieden. Kom zélf met een oplossing.

Laat de supermarkt niet alleen de oplossingen bieden. Kom zélf met een oplossing.

Nu ben ik een grotere rebel dan in 2015. Ik schuif aan bij Delhaize met mijn brood in katoenen zakjes en de streepjescode in mijn hand, ik ga naar de slager met bokalen om te laten vullen met salades, ik wandel van de frituur terug met frietjes in mijn eigen frietpot. Elke dag wordt ik bekeken, maar eigenlijk hoeft dit niet. Dingen kopen om weg te gooien, dat is hypocriet. Dat waar ik inmiddels een gewoonte van heb gemaakt, is mijn eigen stille strijd, een “attack” mét een oplossing.

Olly Wannabe plastic vermijden
©Ketnet

Foto’s van onze Plastic Attack met “Mij Pak je niet in”: KLIK HIER

BELGA. (2018, 3 april). “Plastic Attack” viseert nu ook Belgische supermarkten. Geraadpleegd van https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180403_03443743

4 Replies to “#Plasticattack: Mijn stille strijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn