Promo verleiding

Zero Waste Tip: Negeer promo’s

Black Friday

Black Friday komt (enkel omwille van commerciële redenen) overgewaaid van Amerika naar Europa. Sla jij ook Black Friday over en vier je liever “Buy Nothing Day“? Ideaal om eens stil te staan bij de onnodige dingen die je aankoopt, alleen maar omdat er korting op is. Het is niet omdat de winkel opruimt, dat jij die rommel in huis moet nemen!  Negeer promo’s en kortingen. Zo spaar je pas écht geld uit!

Het is niet omdat de winkel opruimt, dat jij die rommel in huis moet nemen!  Negeer promo’s en kortingen. Zo spaar je pas écht geld uit!

Buy Nothing Day

Hoeveel van deze spullen stof je maandelijks af zonder dat ze gebruikt werden? Zou je ze liever gewoon niét afstoffen? Hoeveel van die keukenhulpjes haal je liever niet uit, omdat ze helemaal achteraan zitten in de kast? Zou je niet liever het wafelijzer wegdenken en het 1 keer per jaar lenen van je tante die het op een zichtbare plaats heeft staan omdat ze wél maandelijks wafels bakt? Buy Nothing Day speelt in op het overmatige, nutteloze koopgedrag. Laat je inspireren, niet alleen op “black friday”, maar dagelijks en verklein op die manier het afval dat je achterlaat op deze planeet. Weersta de verleidingen en succes!

2 Replies to “Zero Waste Tip: Negeer promo’s”

    1. Ik haal voorbeelden aan uit mijn eigen ervaringen. Jij zit dan bv in de rol van de buurvrouw bij wie ik terecht kan om dat handige ding 1 keer in het jaar te lenen?

      Bedankt voor je optimistische reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn