Sinterklaas

SINTERKLAAS: “Ik winkel al erg lang met mijn eigen zak!”

In de rubriek “Ecollega” laat ik iemand aan het woord met zijn of haar gedachten over Zero Waste. Als er zich iemand een tijd herinnert zonder plastic verpakkingen, dan moet het Sinterklaas wel zijn. De man is net in ons land en ik kon hem al even spreken.

Vroeger en nu

“Ik verlang regelmatig naar vroeger, toen speelgoed van hout gemaakt was. “Handmade” én met veel liefde. Om die spullen te vervoeren hebben we grote zakken ontworpen.”, vertelt de Sint me. “De laatste decennia moeten mijn Pieten meer verpakkingen sleuren dan speelgoed. Het lijkt wel of fabrikanten twijfelen aan de kwaliteit van mijn zakken. Deze gaan al honderden jaren mee!”

“De laatste decennia moeten mijn Pieten meer met verpakkingen sleuren dan met speelgoed. Het lijkt wel of fabrikanten twijfelen aan de kwaliteit van mijn zakken. Deze gaan al honderden jaren mee!”!”

Zero Waste houdt meer in dan winkelen alleen, dat weet ook de Sint. “Ik vind duurzaamheid erg belangrijk. Als ik kinderen een geschenk geef, heb ik graag dat ze er lang plezier aan hebben. Daarom speel ik niet zo graag in op een rage. Als een kind na een maand zijn nieuw speelgoed niet meer gebruikt, breekt mijn hart. Ik wil dit kind het jaar daarop blij maken met een cadeau dat tijdloos en sterk is. ” Dan doet de Sint een bekentenis. “Kinderen moeten zich niet schamen als ze oud speelgoed naar de kringwinkel brengen. Ik ben blij als ze dat doen. Want een kind wordt ouder en hoeft zijn speelgoed ook niet eeuwig te bewaren. Voor mijn verjaardag ga ik zelf graag naar de Kringwinkel om speelgoed een nieuwe thuis te geven!”

Ik vind duurzaamheid erg belangrijk. Als ik kinderen een geschenk geef, heb ik graag dat ze er lang plezier aan hebben. Daarom speel ik niet zo graag in op een rage.

Sinterklaas kiest voor afvalvrije belevingscadeaus

Of het moeilijk is om Zero Waste te winkelen als Sint? “Vroeger was dat eenvoudiger. Vandaag zou het ook niet moeilijk mogen zijn. Eerlijk gezegd kom ik elk jaar opnieuw een stapje dichter bij een “zero waste” feest. Tegenwoordig worden er veel digitale cadeau’s gevraagd. Zoals een computerspel, een abonnement op Netflix, een cadeaubon, filmtickets, een app,…allemaal zonder verpakking. Het snoepgoed haal ik bij de plaatselijke bakker of snoepwinkel die dat gewoon in de zak van Piet stopt. Er duiken ook steeds meer zero waste winkels op in België. Het lijkt wel of we terug keren in de tijd en dat maakt me gelukkig. Als het van mij afhangt, mag die Zero Waste Revolutie er komen. Ik winkel namelijk al erg lang met mijn eigen zak!”

1 Reply to “SINTERKLAAS: “Ik winkel al erg lang met mijn eigen zak!””

Comments are closed.

Follow by Email
Instagram
Facebook
LinkedIn